Slipp krångel & få betalt. Använd vår fakturaservice.

Vår fakturatjänst ser till att du kan fokusera på företaget och vara säker på att du får in dina pengar i tid.

Nöjd kvinna som precis fakturerat

Lämna dina kontaktuppgifter

Återkoppling

Genom att skicka in dina uppgifter via formuläret godkänner du vår integritetspolicy och har förstått hur vi hanterar dina personuppgifter.

Spara tid när vi sköter faktureringen

Påminnelser, räntefakturering & tvister

Helt flexibel fakturabelåning

Trustpilot

Fakturering åt flera branscher

Byggbranschen

Fakturera löpande enligt kundavtal så får du automatiskt en bättre likviditet. Vi hjälper dig med projektavräkning och likviditetsplanering.

ROT/RUT

Se till att dina privatkunder betalar rätt belopp. Vi ansöker hos Skatteverket och har koll på avslag och tilläggsfakturering.

Fastighetsägare

Hyresaviseringar och liknande återkommande faktureringar löser vi åt både mindre och stora fastighetsägare.

Andra branscher är mer än välkomna!

Vissa företag har unika förutsättningar och andra företag är mer standardiserade. Oavsett vilket hittar vi ett upplägg som passar.

Kontakta oss för mer info

Slipp krångel med vår faktureringstjänst

Rätt belopp

Dina kunder debiteras det arbete som är nedlagt enligt dina underlag. Vi hjälper dig med mallar för lämpliga fakturaunderlag.

Rätt tid

Kontrollerar att kunderna följer era betalningsvillkor. Det kan baseras på kundavtal eller fraktvillkor. Vi ser i samband med det här över dina betaltider.

Påminnelser

Nog är sega kunder jobbigt att tjata på - därför gör vi det åt dig. Kunderna debiteras påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor enligt gällande regelverk.

Få betalt direkt om du behöver det

En flexibel fakturabelåning

Vår flexibla tjänst innebär att vi stöttar dig med fakturabelåning när du behöver det. Eftersom vi tar hand om hela ditt fakturaflöde kan vi erbjuda bra villkor vid tillfällen då kunderna är sena med betalning eller du snabbt behöver tillskott i kassan.

Kontakta oss för mer information

Vanliga frågor om fakturering

Kan jag använda ett gratis faktureringsprogram?

Det finns gott om gratis faktureringsprogram. Det finns både bra sådana (tex Billogram, som givetvis kostar pengar i slutändan) och det finns en uppsjö oseriösa aktörer. Det är upp till dig att hitta rätt faktureringsprogram som passar dig och våga lita på att det blir rätt. Eller så tar du hjälp av oss.

Om du fortfarande själv vill sköta faktureringen men låta oss finnas där för support och hjälp har vi förmånliga supportavtal för Fortnox, Bokio och Visma eEkonomi.

Hur fakturerar jag själv?

När du fakturerar själv behöver du ha stenkoll på att du följer korrekt redovisningsprincip. Du behöver känna till applicerbara momsregler såsom vilande moms (vid hyra), omvänd moms (bygg) och ev EU-moms genom VAT validering och periodisk sammanställning m.m.

Ska du skicka en faktura per år kan du förmodligen lösa det själv men bedriver du en verksamhet med återkommande fakturering behöver du förmodligen ändå stöd vid bokföring eller vid bokslut.

Utöver det behöver du vid egenfakturering hålla dig ajour och uppdaterad med ändrade momsregler och bokföringsregler. 

Du ska säkerställa att kunderna betalar - om de inte gör det behöver du hantera påminnelser och räntefakturering.

Behöver jag ett företag för att fakturera?

Grundregeln är ja, men i praktiken är svaret nej. Du kan använda dig av ett egenaställningsbolag som fakturerar åt dig. Du är därmed anställd av dem.

Privatpersoner kan såklart också ställa ut fakturor men det får inte bli i den omfattning att det bedrivs en näringsverksamhet - då blir det också momsplikt.

Varför inte bara sälja mina fakturor till Eurofinans eller liknande?

De ska ha mellan 3-5% av ditt fakturabelopp. Det innebär att du först själv lägger ner tid på att skapa din faktura och får sedan betala dem för att få pengarna direkt. En faktura värd 10 000 kr för ditt företag motsvarar ett fakturabelopp på 12 500 kr inkl. moms. Deras pris är 5 % x 12 500 kr vilket innebär en “effektiv ränta” på 6,25 % av ditt nettobelopp. Är betalningstiden 30 dagar är den effektiva årliga räntan egentligen 106%. Det är dyrt.

Vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar både kostnadsmässigt för hela fakturaservicen och vid behov en finansiering av fakturan som är betydligt billigare.

Företag vi jobbat med

jtech-logo

Tillverkande företag

Redovisning, bokslut, prognos & budgetprocesser, byte av fakturasystem och förstärkning av redovisningsprocesser.

volvo-logo

Fordonstillverkare

Nya processer för årsbokslut, ny databas mellan SAP och lokala fabrikens Excel/Access. Rapportering och bokslut.

pwc-logo

Revisionsbyrå

Förvaltnings- och bokslutsrevisioner på små- och medelstora företag. Dokumentation och granskning.

Vi samarbetar med

fortnox_logo
oxceed_logo
visma_logo